(download hier de online folder)

In de laatste jaren is er een nieuwe vorm van criminaliteit ontstaan, namelijk internet fraude. En waar het voorheen alleen gebeurde bij grote bedrijven, hebben de criminelen nu ook ‘’de gewone’’ mens zoals ons in het vizier.

Door gebruik te maken van What’s App, sociale media als Facebook en via uw e-mailaccount kunt u slachtoffer worden van bijvoorbeeld Phishing.

Ook zien we steeds vaker phishing via Marktplaats. Er wordt via een Marktplaats-advertentie contact gezocht en verzocht op een link te klikken om een verificatieoverboeking te doen. Dit gebeurt op een valse website. Met de ingevulde gegevens wordt een nieuwe mobiele app geactiveerd. Oplichters kunnen ook vragen om identiteitsbewijzen om er zeker van te zijn dat een koper betrouwbaar is, deze moet u nooit meesturen.

Een andere vorm van oplichting waar u de laatste tijd waarschijnlijk ook in uw directe omgeving mee te maken heeft gehad, is oplichting door een ‘’bekende’’ via What’s App. Via What’s App wordt contact gezocht met een slachtoffer, zogenaamd door een familielid of bekende met een nieuw nummer. Er wordt vervolgens gevraagd om rekeningen te betalen, uiteraard ten gunste van de fraudeur. Belangrijk is dat u altijd eerst contact op neemt met de bekende via het vertrouwde telefoonnummer.

Wij begrijpen heel goed dat er angst ontstaat. Is de e-mail die wij u sturen wel echt afkomstig van ons. Moet u dat sms’je nu wel of niet openen op uw telefoon. Hoe komt het dat de oplichters weten wie mijn nichtje is?

Als adviseur bij u in de buurt willen wij u hier graag bij helpen. Daarom bieden wij vanaf nu de mogelijkheid om, geheel Coronaproof, bij ons een workshop veilig bankieren te volgen. De workshop wordt u vanuit de RegioBank aangeboden en vindt bij ons op kantoor plaats.

In deze workshop vertellen wij u en eventueel uw partner over de verschillende vormen van internet fraude en hoe u deze kunt herkennen. Ook geven wij u handige tip & tricks en foldermateriaal mee over hoe u bijvoorbeeld kunt controleren of een e-mailbericht een vals bericht is.

Wilt u graag deze workshop volgen? Klik op deze link en maak gemakkelijk een afspraak. Dan nemen wij dezelfde dag nog contact met u op.

Groet, 
Team Theussing Hypotheken & Verzekeringen

Vergelijkbare berichten