Zelf (extra) pensioen opbouwen

In sommige situaties is het nodig of verstandig om zelf een aanvullend pensioen op te bouwen. Bijvoorbeeld als je zelfstandig ondernemer bent, je werkgever geen of een kleine pensioenregeling aanbiedt, of als je een aantal jaren niet of weinig hebt gewerkt en daardoor een pensioengat is ontstaan.

Ook als je via je werkgever werknemerspensioen opbouwt, is het goed om na te gaan of het bedrag dat je krijgt aansluit bij je wensen. Zo niet, dan kun je ervoor kiezen om zelf je pensioeninkomen aan te vullen. Dat kan op verschillende manieren.

Bijvoorbeeld door middel van banksparen (pensioensparen), pensioenbeleggen of een lijfrenteverzekering. Al deze opties zijn een vorm van lijfrente. Dit betekent dat je aanvullend pensioen opbouwt met belastingvoordeel. Je geld staat tijdens de afgesproken looptijd vast. Na de looptijd kun je je lijfrente periodiek laten uitkeren door de bank of verzekeraar

 Ben je benieuwd welke lijfrente het beste aansluit op jouw wensen en situatie? Kom langs in ons kantoor of maak een afspraak.