Wanneer je overweegt een woning te gaan bouwen of verbouwen ga je een periode tegemoet waarin er veel gaat gebeuren. Hoe zorg je ervoor dat alles, totdat het stof is neergedaald maar ook daarna naar tevredenheid verloopt?

Je hebt er (waarschijnlijk) zelf weinig verstand van

Kennis van materialen die gebruikt worden bij de bouw van een woning en de wijze waarop deze het beste verwerkt kunnen worden is een echt vak. Met specialisten voor bijvoorbeeld, maximale belastbaarheid van vloeren, goede verwarming, veilige elektra, etc. Er zijn heel handige doe-het-zelvers die van al deze markten thuis zijn, maar de meeste mensen moeten dit toch overlaten aan deskundigen.

Bouwen is ook vertrouwen

Juist omdat je zelf niet alle stappen in het bouwproces kunt overzien en controleren is bouwen vooral ook een kwestie van vertrouwen. Het vertrouwen dat de vakman echt in jouw belang denkt en iets maakt dat vele jaren zonder problemen zal functioneren.


Zoals overal: schaarste aan vakmensen

Zoals in zoveel sectoren is er ook in de bouw schaarste aan goede vakmensen. Hoe controleer je nu of de aannemer die je overweegt in te schakelen ook goed en betrouwbaar is? Wij adviseren je erop te letten of de aannemer is aangesloten bij BouwGarant.

Voordelen BouwGarant

De voordelen van een aannemer die is aangesloten bij BouwGarant zijn belangrijk. Onder meer:

  • Om het BouwGarant keurmerk te mogen voeren moet het bedrijf aan een reeks van kwaliteitseisen voldoen. Deze betreffen onder meer:
    • De wijze van offreren;
    • Hoe wordt omgegaan met meer- en minderwerk;
    • De kredietwaardigheid van de aannemer.
  • Voordat een aannemer het BouwGarant keurmerk mag voeren moet hij minimaal al twee jaar als ondernemer actief zijn.
  • Mocht er tijdens de bouw toch een meningsverschil ontstaan, dan is er een onafhankelijke geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw. Deze Geschillencommissie is opgericht door de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en BouwGarant.
  • BouwGarant kent verschillende mogelijkheden om extra garanties te kopen. Bijvoorbeeld bij nieuwbouw of grote verbouwingen voor de situatie dat de aannemer tussentijds failliet gaat. Zo een faillissement kan grote, nadelige financiële gevolgen voor jou hebben. Bijvoorbeeld omdat materialen waarvoor jij al betaald hebt, opnieuw besteld moeten worden door een nieuwe aannemer. Of omdat de inmiddels failliete aannemer onzorgvuldig heeft gebouwd waardoor bepaalde werkzaamheden opnieuw moeten worden uitgevoerd.
Total Views: 320 ,

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *